Δήμος Μονεμβασίας - Υποδομές


Τα Εγκαίνια της Ανάπλασης και Φωτισμού της πλατείας Χρυσαφίτισσας στο Κάστρο Μονεμβασίας


Σε εορταστικό κλίμα τελέστηκαν τα εγκαίνια της ανάπλασης και φωτισμού της πλατείας της Χρυσαφιτίσσης του Κάστρου Μονεμβασίας, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση του μεγαλύτερου αδιαμόρφωτου χώρου του Κάστρου, η οποία πραγματοποιήθηκε με σεβασμό στην αρχιτεκτονική φυσιογνωμία.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κύριος Ηρακλής Τριχείλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφεριάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείο Πολιτισμού κ. Θεμιστοκλής Βλαχούλης και η αρχιτέκτων του έργου κα Έλενα Ζαμπέλη. 

Μήνυμα απέστειλε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κυρία Βλαζάκη  εκφράζοντας την χαρά της, που ολοκληρώθηκε ένα τόσο σημαντικό έργο, καθώς  επίσης μήνυμα απέστειλε και η πρώην Γενική Γραμματέας κυρία Λίνα Μενδώνη.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κα Κατερίνα Τσαφατίνου και την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας με τον κύριο Περιφερειάρχη και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστηλώσεων.  

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κα Γιώτα Σκάγκου, οι κυρίες Στέλλα Παπαθανασίου και Έφη Καράνη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μονεμβασίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς  και οι κάτοικοι της περιοχής.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη συνοδεία κλασικών μελωδιών πιάνου από τον μουσικό κύριο Γιώργο Αποστολάκο και την παράθεση παραδοσιακών κερασμάτων.

φωτογραφίες Μιχάλης Καρούνης, τον οποίο και ευχαριστούμε.