Θανάσης Δαβάκης - ΛΑΚΩΝΙΑ


Δαβάκης : Λεύκτρο-Σπάρτη, επιτέλους κατάλαβαν...!

Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση ενός έτους, ψηφίζεται σήμερα 15/12/2015 στη Βουλή η Συμφωνία Τροποποίησης της Σύμβασης του Αυτοκινητοδρόμου "Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη".

Έστω και καθυστερημένα η κυβέρνηση φαίνεται ότι κατάλαβε πως στις συμβάσεις αυτού του είδους δεν μετρούν οι κενές περιεχομένου "ηρωϊκές κραυγές" της περί "προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και περί του κόστους των διοδίων", που είχαν ως βασική αιτία τις ιδεοληψίες και το λαϊκισμό της, γιατί αυτές στέρησαν αδικαιολόγητα χωρίς κανένα επιπλέον κέρδος, την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα την Λακωνία, για ένα ακόμη χρόνο, από ένα έργο μεγάλης αναπτυξιακής πνοής.

Η απαίτηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όμως παραμένει για την υποχρέωση του Δημοσίου να κληθεί να πληρώσει ως επιπλέον επιδότηση λειτουργίας, μέχρι και 330 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης του κυκλοφοριακού φόρτου στον Αυτοκινητόδρομο.

Τα ερωτήματα  που προκύπτουν είναι δύο:

•Γιατί ο υπουργός είχε τη σύμβαση ένα χρόνο στο συρτάρι του και δεν την έφερνε προς ψήφιση;

•Τί θα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ αν η Νέα Δημοκρατία έφερνε μία τέτοια ρύθμιση, με δεδομένες τις "απόψεις" του περί "εργολάβων" κλπ;

Ας είναι! Αυτό τελικά που μένει είναι ότι ξεκινά η ολοκλήρωση ενός σημαντικού για τον τόπο μας έργου.

Επιτέλους κατάλαβαν...!

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ