ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ

Άσκηση Ετοιμότητας «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ- ΣΠΑΡΤΗ 2015»

15/12/2015

Χθες και ώρα 16:00 πραγματοποιήθηκε από κοινού Άσκηση ετοιμότητας του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης και του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, υπό την επίβλεψη του Διοικητή της Υπηρεσίας Πυράρχου κ. Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου και της Διοικήτριας του Γ.Ν. Λακωνίας κ. Παπαγεωργίου Ευδοξίας, με τίτλο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ- ΣΠΑΡΤΗ 2015».

Το σενάριο περιελάμβανε εκδήλωση πυρκαγιάς σε ηλεκτρικό πίνακα μετά από βραχυκύκλωμα, στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου, με συνέπεια τον τραυματισμό τεχνικού υπαλλήλου, ενώ ασθενείς και προσωπικό εγκλωβίζονται στον Α΄ και Β΄ όροφο.

Επίσης, έντονοι καπνοί αναδύονται από τις δεξαμενές καυσίμων του λεβητοστασίου.

Στο συμβάν συμμετείχαν έξι (6) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης με δεκαπέντε (15) πυροσβέστες ενώ συμμετείχαν η ΕΛ.ΑΣ για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας τόσο για την Άσκηση όσο και σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού, η ομάδα πυρασφάλειας του Νοσοκομείου η οποία προέβη στις προβλεπόμενες ενέργειες για την εκκένωση του Νοσοκομείου, προκειμένου ασθενείς και προσωπικό να οδηγηθούν σε ασφαλή υπαίθριο χώρο, καθώς και το ΕΚΑΒ με πλήρωμα δύο (2) ατόμων οι οποίοι παρέλαβαν τον τραυματία.

Σκοπός της Άσκησης ήταν:

α) Η διαπίστωση της υπηρεσιακής δυνατότητας τόσο της Π.Υ. Σπάρτης όσο και του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης.

β) Η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας των υπαλλήλων της Π.Υ. Σπάρτης.

γ) Η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας της ομάδας πυροπροστασίας του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης.

δ) Η αύξηση του βαθμού συνεργασίας του προσωπικού του Νοσοκομείου και των λοιπών εμπλεκομένων Φορέων με την Υπηρεσία μας, στην αντιμετώπιση πυρκαγιάς και εκκένωσης.  

ε) Ο έλεγχος και η αξιολόγηση των διατιθέμενων μέσων – εξοπλισμού και των σχεδίων επέμβασης για την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητά τους.

Την Άσκηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρακολούθησαν η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Παπαγεωργίου Ευδοξία και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παραρτήματος Λακωνίας κ. Σταθάκου Πολυτίμη.

Ο Διοικητής

Κωνσταντίνος Ν. Γιαννόπουλος

Πύραρχος