Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας & Σπάρτης


Εορτασμός Αγίας Βαρβάρας στην Καλογωνιά Σπάρτης


Τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας τίμησε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 η Εκκλησία μας και ο φερώνυμος Ιερός Ναός στην Καλογωνιά Σπάρτης πανηγύρισε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχ. Ανδρέας Μπολοβίνος εφημέριος του Ι.Ν Αγίας Τριάδας Γυθείου, που ήταν προσκεκλημένος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.


Στο πολυπληθές εκκλησίασμα μίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καστορείου και εφημέριος Αμυκλών Πανοσ. Αρχ. Ευσέβιος Ρασσιάς. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε Πνευματικό τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Ηγούμενο της Ι.Μ Γόλας Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιο Πορφύρη, στον οποίο έδωσε πατρικές συμβουλές για το υψηλής σημασίας διακόνημα που αναλαμβάνει.

=====