ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ.


 

                    « ΠΡΟΛΗΨΗ –ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΝΗ »

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η εφαρμογή προγράμματος

     « ΠΡΟΛΗΨΗ –ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΝΗ »

Ένα  Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μάνης  αλλα και στο  προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αρεόπολης.

Έτσι, λοιπόν στις 7 Απριλίου 2011  μπήκε το  πρώτο λιθαράκι για την Προαγωγή και Αγωγή στη Μάνη. Το Κέντρο Υγειάς Αρεόπολης σε συνεργασία με 27 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής  ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς  για θέματα σοβαρών αλλά και  επειγουσών  καταστάσεων όπου μπορεί να συμβούν στο σχολικό περιβάλλον.

Σε αυτή την προσπάθεια πήραν μέρος το Δημοτικό Σχολείο Αρεόπολης, Πύργου Δυρού ,Φλωμοχορίου ,Αλίκων  καθώς επίσης και το  Νηπιαγωγείο Αρεόπολης, Πύργου Δυρού και Φλωμοχωριόυ .

Στις 12 Απριλίου σειρά είχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης.    Με σκοπό να κρατήσουν ψηλά τον πήχη της γνώσης  στα θέματα  αντιμετώπισης εκτατών περιστατικών αλλά και πρώτων βοηθειών διοργανώθηκε σεμινάριο ενημέρωσης οπού και  πραγματοποιήθηκε επιτυχώς.!

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των σεμιναρίων περιλάμβανε μεθόδους για την αντιμετώπιση βαρύνουσας σημασίας καταστάσεων που επηρεάζουν την επιβίωση του ατόμου και η διαχείρισή τους βασίζεται στους αλγορίθμους της Βασικής Υποστήριξης της Ζωής Εμπεριστατωμένη παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Οδηγιών, πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων στη νέα πληροφορία αλλά και συζήτηση  των προβληματισμών.

Αξίζει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο την σημαντική αλλά και αξιέπαινη προσπάθεια του Διευθυντή του Κέντρου Υγειάς Αρεόπολης    κ .Αναργύρου Μαριόλη  να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό αλλά και στην υπηρεσία του Μανιάτη.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του o κ. Μαριολης  θα ήθελε να ευχαριστήσει για αυτή την άψογη συνεργασία αλλά και για την ζεστή φιλοξενία στο χώρο τους  τον  Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ι. Φουρίδη, την Σχολική Σύμβουλο κ. Βασιλική Παγούνη και το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ Δημήτριο Πιερράκο  καθώς και την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αρεόπολης κ. Παναγιωτίτσα  Σολωμού, όλους τους Εκπαιδευτικούς  καθώς και σε όλο το πλήρωμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας