Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Eυρεία σύσκεψη με θέμα «Τα προβλήματα των Αγροτών» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 στη Σπάρτη, μετά από πρόσκληση του Αγροτικού Τμήματος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας.

Το τεράστιο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες αποδείχτηκε από την πολύ μεγάλη συμμετοχή αγροτών, το πλήθος των τοποθετήσεων και των ερωτήσεων αλλά και την διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία ξεπέρασε τις τρεις ώρες.

Μετά τις εισηγητικές τοποθετήσεις  του υπευθύνου του τμήματος κ. Κων/νου Βλάχου, του βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη και του μέλους της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Πετροπουλάκη, τον λόγο έλαβαν πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι που τοποθετήθηκαν και έθεσαν ερωτήματα επί των προβλημάτων που τους απασχολούν.

Τα προβλήματα αφορούσαν τόσο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες και έχει οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή, όσο και την ανησυχία για την εφαρμογή της συμφωνίας σχετικά με το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Στη συνέχεια δόθηκαν απαντήσεις σχετικά με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση, τον προγραμματισμό πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ το προσεχές διάστημα, αλλά και τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την φορολογία.

Τέλος, καταγράφηκαν τα ζητήματα που τέθηκαν και θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσεων.

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας