Δαβάκης για το Νομοσχεδίου των Προαπαιτουμένων


ΔΑΒΑΚΗΣ : ΕΙΣΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΔHΛΩΣΕΩΝ


6/11/2015

Την πληθώρα λόγων και επικίνδυνων δηλώσεων για την πορεία της χώρας στην κρίσιμη περίοδο που περνάμε, κατήγγειλε χθες το βράδυ στη Βουλή, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης στη ομιλία του κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου των Προαπαιτουμένων.

Ο κ. Δαβάκης ανέφερε χαρακτηριστικά το ουσιαστικό «πάγωμα» του προγράμματος εξοικονομώ κατ’ οίκον, το οποίο είχε κατά την περίοδο μέχρι τον Ιανουάριο 65.000 υπαγωγές, έναντι 527 της περιόδου που ακολούθησε από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Παράλληλα ο Λάκωνας Βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πάγωμα» του ΕΣΠΑ, των επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων, όπως η εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων, που θα έφερναν σημαντικά έσοδα στα δημόσια ταμεία και θα οδηγούσαν στην ανάπτυξη του τόπου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην περίπτωση των μεγάλων οδικών έργων της χώρας μας τα οποία από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία έχουν «βαλτώσει», ακόμη δε και αυτά που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως το Λεύκτρο-Σπάρτη.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην ομιλία του στο ατόπημα του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, ο οποίος με δηλώσεις του αρνήθηκε την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, άποψη που αντιβαίνει στα εθνικά μας συμφέροντα, προσβάλλοντας τα χιλιάδες θύματα που σφαγιάστηκαν από τα στρατεύματα των Νεοτούρκων και εκριζώθηκαν από τον τόπο τους.

«Όλοι είμαστε ευαίσθητοι απέναντι στο δράμα των Ποντίων αδελφών μας και στις σφαγές και τις διώξεις που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός» τόνισε ο κ. Δαβάκης, κατακρίνοντας παράλληλα και όσους προσπαθούν με δόλιο τρόπο να εκμεταλλευτούν αυτήν την ιστορική στιγμή.

Επιπρόσθετα κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανυπαρξία σχεδιασμού όσον αφορά το ζήτημα της διαχείρισης αποβλήτων, όπου πολλά κυβερνητικά στελέχη έχουν αντικρουόμενες απόψεις.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε και σε άλλα δύο σημαντικά ζητήματα όπως τη φορολόγηση των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων ζυθοποιίας, καθώς επίσης και στο ζήτημα με την κατάργηση του ειδικού φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, τονίζοντας πως ο πρωτογενής τομέας εξαιτίας της υπερφορολόγησης και του υψηλού κόστους παραγωγής βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Δείτε το video