Η ΕΛΜΕ Λακωνίας για την πρόωρη λήξη των μαθημάτων.


Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την ολοκλήρωση των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια στις 10/5 και όρισε την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων στις 12/5. Ενώ χάθηκαν εκατοντάδες διδακτικές ώρες σε πολλά σχολεία λόγω κενών θέσεων εκπαιδευτικών και ελλείψεων στις υποδομές από την αρχή του σχολικού έτους έως και σήμερα.
Το Υπουργείο Παιδείας εγκαλεί τους μαθητές και τους καθηγητές για χαμένες διδακτικές ώρες σε πολλά σχολεία της χώρας λόγω αγωνιστικών κινητοποιήσεων για τα δίκαια αιτήματά τους. Παρότι,  απηύθυνε επιστολή, πριν από 10 ημέρες, στην ΟΛΜΕ με ερωτήματα του τύπου «πως θα καλυφθούν οι ώρες μαθημάτων που χάθηκαν λόγω των αγωνιστικών διεκδικήσεων», (αμφισβητώντας, ουσιαστικά, ακόμη και αυτό το δικαίωμα της απεργίας), καταλήγει ξαφνικά στη βεβιασμένη λήξη των μαθημάτων.
Με την απαράδεκτη, αυτή, απόφαση :
Τα μαθήματα τελειώνουν ενωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Εάν συνυπολογίσουμε τις διακοπές του Πάσχα και τις επαναλήψεις, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ως ουσιαστική ημερομηνία λήξης της διδασκαλίας των μαθημάτων την 15η Απριλίου!!! 
Τα σχολεία μετατρέπονται σε εξεταστικά κέντρα από 12 Μαΐου έως τέλος Ιουνίου.
Χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες σε Γυμνάσια, ΕΠΑΛ, Α΄ και Β΄ Λυκείου, αφού όλες οι αποφάσεις καθορίζονται από τις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας διαμαρτύρεται για την απόφαση αυτή που απαξιώνει το διδακτικό έργο και καλεί το ΥΠΔΒΜΘ να λάβει μέτρα ώστε:
Τα σχολεία να μην λειτουργούν χάριν μόνο των εξετάσεων.
Να αυξηθεί το πραγματικό διδακτικό έτος.
Να φροντίζει έγκαιρα για τη σωστή λειτουργία των σχολείων.
Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών εντός του καλοκαιριού ώστε να μην χαθεί καμία διδακτική ώρα κατά τη διάρκεια του επόμενου σχολικού έτους.
Να μην επαναληφθεί το θλιβερό «φαινόμενο» που παρατηρείται κάθε χρόνο στη Γ΄ Λυκείου, όπου οι μαθητές «αρρωσταίνουν» μετά την 25η Μαρτίου και απουσιάζουν από το σχολείο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λακωνίας

Ο Πρόεδρος              Ο Γραμματέας

Φουντάς Δημήτριος    Διαμαντής Μανεσιώτης