Θανάσης Δαβάκης - ΤΕΙ Σπάρτης


Δαβάκης: Μην υποβαθμίζετε το ΤΕΙ της Σπάρτης !


 29/10/2015

Τον κίνδυνο υποβάθμισης του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Σπάρτης καταγγέλλει με Ερώτηση του στη Βουλή ο Bουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης μεταφέρει στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την αντίθεση όλων των λακωνικών φορέων και των σπουδαστών στην οποιαδήποτε προσπάθεια να υποβαθμιστεί το ΤΕΙ της Σπάρτης, μέσω της μείωσης των εργαστηριακών μαθημάτων κατά 73%, όπως πρόσφατα αποφασίστηκε από το ΑΤΕΙ Καλαμάτας.

Ακολουθεί η Ερώτηση του κ. Δαβάκη: 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Υποβάθμιση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Καλαμάτας με έδρα τη Σπάρτη.

Αίσθηση προκαλεί η απόφαση της διοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας  να προχωρήσει στην δραματική μείωση των ωρών διδασκαλίας των εργαστηριακών μαθημάτων, κάτι που εμφανώς συνιστά υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών που παρέχει το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Καλαμάτας με έδρα τη Σπάρτη.

Η μείωση των εργαστηριακών μαθημάτων κατά 73% σε μέσο όρο, που  ήδη έχει συμπεριληφθεί στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών που καταρτίστηκε τη θερινή περίοδο για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την πρακτική που ακολουθούν τα αντίστοιχα Τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής άλλων ΤΕΙ της χώρας μας.

Αυτό άλλωστε υποστηρίζει και σε έγγραφο του ο Σπουδαστικός Σύλλογος του Τμήματος, το οποίο επισυνάπτουμε, εκφράζοντας την αντίθεση του στην μείωση των ωρών των εργαστηριακών μαθημάτων και στην μη πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών για την διδασκαλία τους, κάτι που συνιστά προφανή υποβάθμιση του Τμήματος, διότι δεν θα παρέχει πλέον στους σπουδαστές την ίδια γνώση και πρακτική άσκηση με τα αντίστοιχα τμήματα.

Η μείωση των εργαστηριακών μαθημάτων είναι βέβαιο ότι θα πλήξει ανεπανόρθωτα το επίπεδο σπουδών του Τμήματος καθώς και την ανταγωνιστικότητα του έναντι των ομοειδών τμημάτων ΤΕΙ της χώρα μας, με τους αποφοίτους του να μην έχουν τα κατάλληλα εφόδια που θα τους καθιστούν ανταγωνιστικούς σε σχέση με τους αποφοίτους άλλων ομοειδών Τμημάτων.

Μέριμνα της Πολιτείας και σύσσωμης της Λακωνικής κοινωνίας είναι η εδραίωση του Τμήματος και η διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας του.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ συνεπώς ο κ. Υπουργός :

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ούτως ώστε να αποτραπεί το φαινόμενο της υποβάθμισης του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Σπάρτης, που συντελείται αναπόδραστα με την μείωση των εργαστηριακών μαθημάτων αλλά και την μη πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την σωστή λειτουργία του ;

Ο ερωτών Βουλευτής

 Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.