Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά


Εξωραϊσμός στο μνημείο πεσόντων οπλιτών του ΚΕΕΜ - 12 κυπαρίσσια φύτεψε συμβολικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά


Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, παραμονές της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940, μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά βρέθηκαν στο μνημείο πεσόντων οπλιτών του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών (Κ.Ε.Ε.Μ) που βρίσκεται στον Καραβά, πραγματοποιώντας εξωραϊστική δεντροφύτευση.

Τα μέλη του οικείου Πολιτιστικού Συλλόγου φύτεψαν συμβολικά δώδεκα καλλωπιστικά κυπαρίσσια, όσοι ήταν κι οι στρατιώτες που είχαν πέσει υπέρ του καθήκοντος στο συγκεκριμένο σημείο το 1972.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση γεωπόνου, ενώ η αγορά και τοποθέτηση των ανωτέρω δενδρυλλίων αποτέλεσε δαπάνη και προσφορά του Συλλόγου προς το Κ.Ε.Ε.Μ.

Μάλιστα, το Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου είχε ζητήσει την άδεια από το Κ.Ε.Ε.Μ. για να προβεί στην τοποθέτηση των δενδρυλλίων με επιστολή του τον περασμένο Απρίλιο [17/4/15], λαμβάνοντας τη σχετική έγκριση στις 18/8/2015. 

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως - από το 2011 - το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, σεβόμενο την τοπική ιστορία του χωριού, συμμετέχει και παρίσταται στην επιμνημόσυνη δέηση που τελείται κάθε χρόνο την 1η Δεκεμβρίου στο εν λόγω μνημείο. Έτσι, για τον ίδιο λόγο προέβη και στην ανωτέρω ενέργεια συμβολικού χαρακτήρα.