Νέα παρέμβαση Δαβάκη για το Μουσείο της Νεαπόλεως Βοιών.


 

Απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού

κ. Νικητιάδη, στην Ερώτηση του βουλευτή κ. Δαβάκη για την ολοκλήρωση

του έργου του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νεαπόλεως Βοιών.

 

 

            Την αντίδραση του Λάκωνα βουλευτή και Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Δαβάκη, προκάλεσε η απάντηση του Υφυπουργού κ. Νικητιάδη σχετικά με την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νεαπόλεως Βοιών, του Δήμου Μονεμβασίας.

            Στην απάντηση του ο κ. Υφυπουργός  αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σε ότι αφορά το έργο αυτό, διότι η Ε΄ ΕΠΚΑ Σπάρτης, η οποία έχει έτοιμη μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, δεν μπορεί να αποστείλει αίτημα χρηματοδότησης του έργου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΕΠΙΝ 2007-2013, εξαιτίας του ότι δεν έχει «ανοίξει» ακόμη ο κωδικός 59.

            Για το λόγο αυτό, ο κ. Δαβάκης κατέθεσε εκ νέου Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, προκειμένου να ξεκαθαριστεί πότε αναμένεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου να «ανοίξει» τον κωδικό 59, του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΕΠΙΝ 2007-2013, από τον οποίο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί το σημαντικό αυτό πολιτιστικό έργο, για την περιοχή αλλά και ολόκληρη Πελοπόννησο.