ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ


Ο Δήμος Μονεμβασίας συμμετείχε στη διοργάνωση του 27ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη και στη Μονεμβασιά στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2015, αντίστοιχα.

Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου ήταν η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων, το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας, ο Δήμος Σπάρτης, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων και Βίας.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, σε συνεδρία με θέμα «Πόλη φιλική στο παιδί: o ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»,  παρουσιάστηκε η ένταξη του Δήμου Μονεμβασίας στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας.

Η υλοποίηση των Προγραμμάτων Πρόληψης μέσω του Διαδημοτικού Δικτύου άρχισε στον Δήμο Μονεμβασίας με το Πρόγραμμα Πρόληψης του Σακχαρώδη Διαβήτη (21-30 Σεπτεμβρίου 2015) και το Πρόγραμμα Πρόληψης του Καρδιαγγειακού Κινδύνου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη (ενημερωθείτε αναλυτικά για τη δυνατότητα και τον τρόπο συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Δήμου www.monemvasia.gov.gr).