Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου


Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου (για το μήνα Σεπτέμβριο 2022)


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου 2022 , στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Ι. Τροχαία Ατυχήματα.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 38 τροχαία ατυχήματα με 56 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Ειδικότερα σημειώθηκαν: 6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 7 νεκρούς, 1 σοβαρό τροχαίο ατύχημα με 2 σοβαρά τραυματία, 31 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 47 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, Απόσπαση της προσοχής του οδηγού, Παραβιάσεις σήμανσης.

ΙΙ. Δράσεις Τροχονομικής Αστυνόμευσης.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Σεπτέμβριο του 2022 , συγκροτήθηκαν 590 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.769 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 193 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.891 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

    1.895 για υπερβολική ταχύτητα, 381 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 205 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 141 για Κ.Τ.Ε.Ο, 121 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 56 για παραβίαση σηματοδότη, 42 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 26 για αντικανονικούς ελιγμούς, 9 για αντικανονικό προσπέρασμα, 9 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 6 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

=======