Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος σε Βελανίδια, Δαιμονιά και Φαρακλό


Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 η Εκκλησία μας τίμησε την ανάμνηση του εν Κυθήροις θαύματος της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος την ημέρα αυτή ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ναό στη Δαιμονιά, ενώ το απόγευμα της παραμονής χοροστάτησε σε Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι.Ν Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στα Βελανίδια.

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια από την ανεύρεση της Ιερής εικόνας της Παναγίας της Έλωνας, που είχε κλαπεί από ιερόσυλους και τελικά εντοπίστηκε, ύστερα από κάποιο διάστημα, στον Ι.Ν Παναγίας Παντάνασσας στο Φαρακλό.

Για την ανάμνηση του γεγονότος, όπως έχει καθιερωθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, την Τρίτη το απόγευμα τελέσθηκε στο εν λόγω παρεκκλήσιο Εσπερινός χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας, ενώ την Τετάρτη το πρωί τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Εσπερινό παρέστη και ο ένας εκ των δύο χειριστών του πυροσβεστικού αεροπλάνου Canadair, που κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πυρκαγιάς στα Βάτικα έκαναν αναγκαστική προσγείωση κοντά στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντάνασσας στο Φαρακλό, χωρίς να έχουν κάποιο τραυματισμό.

Μάλιστα, ο εν λόγω πιλότος αφιέρωσε τη στολή που φορούσε εκείνη την ημέρα στην Υπεραγία Θεοτόκο.