Αστυνομικό Δελτίο


Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Κατασχέθηκαν συνολικά -328- δενδρύλλια και -88- κιλά κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας κ.α.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, φυτεία αποτελούμενη από -278- δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε στις 23.9.2015 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας.

Κατά την εξερεύνηση, εντοπίστηκαν τέσσερις (4) παράπλευροι, ειδικά διαμορφωμένοι και κατάλληλα εκχερσωμένοι χώροι, στους οποίους καλλιεργούνταν συνολικά -278- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως πρόεκυψε, οι καλλιεργητές, καλλιεργούσαν στους προαναφερόμενους χώρους, ακόμη -626- δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία είχαν περισυλλέξει και αποξηράνει σε προγενέστερα χρονικά διαστήματα, σε αυτοσχέδιο αποξηραντήριο που είχαν εγκαταστήσει στον χώρο της φυτείας.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακόμη -50- αποξηραμένα και εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, -88- κιλά κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, κάλυκας κυνηγετικού όπλου, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, τη διαμονή των καλλιεργητών εντός της φυτείας και τη φύλαξη της.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.