Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Εκδηλώσεις τιμής, μνήμης και ευγνωμοσύνης για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κυπριανό Πουλάκο


Η Ιερά Μητρόπολη μας διοργάνωσε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 εκδηλώσεις «τιμής, μνήμης και ευγνωμοσύνης» για τον μακαριστό Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρό Κυπριανό Πουλάκο, που ποίμανε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας από το 1959 έως το 1970, και φέτος συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από την κοίμησή του.

Αρχικά στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας Σπάρτης τελέσθηκαν ο Όρθρος και Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση αφ’ ενός για τον αείμνηστο Ιεράρχη, αφ’ ετέρου για τους ευεργέτες της Σπάρτης, Νικόλαο και Αθανάσιο Γουδέ, που τιμώνται κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο από το Δήμο Σπάρτης.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τον αοίδιμο Μητροπολίτη Κυπριανό του οποίου ήταν και πνευματικό τέκνο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, στην Στέγη Νεότητος Σπάρτης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παρουσίαση ύμνων από τη χορωδία του Μουσικού Συνδέσμου ‘’Πέτρος ο Πελοποννήσιος’’ και συνεχίστηκε με βιωματική ομιλία από τον εμφανώς συγκινημένο Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπλάθρα. Ακολούθησε προβολή DVD, που αναφερόταν στη ζωή και το έργο του μακαριστού Ιεράρχη.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, τους συγγενείς του αειμνήστου Μητροπολίτη Κυπριανού και τους συντελεστές της εκδήλωσης, ενώ τόνισε την ανάγκη να τιμούμε, να ενθυμούμαστε και να παραδειγματιζόμαστε από ανθρώπους που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομη τοποθέτηση του συζύγου της ανιψιάς του αοιδίμου Μητροπολίτη εν αποστρατεία στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Παπακωνσταντίνου, που μίλησε για τον αοίδιμο Μητροπολίτη και την σχέση που είχε οικοδομήσει μαζί του.