Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης


Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 η Εκκλησία μας εόρτασε την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης.

Στον πάντα μεστό και μελίρρυτο λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τόνισε, ότι ο Σταυρός και το μαρτύριο του Κυρίου μας πάνω σε αυτόν θα πρέπει να υπενθυμίζει σε όλους μας την θυσιαστική αγάπη του Θεού για τον Άνθρωπο, την ανάγκη για σωτηρία της ψυχής μας, αλλά και το πλήθος των αμαρτιών μας, που οδήγησαν τον Χριστό στην σταυρική θυσία Του "υπέρ ημών και αντί ημών".

Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής ο Σεβ. Ιεράρχης μας χειροθέτησε Αναγνώστη τον Γεώργιο Καρκαμπάση, ο οποίος είναι ένας ευσεβής νέος της συγκεκριμένης Ενορίας που από την παιδική του ηλικία είναι κοντά στην Εκκλησία, ενώ φέτος εισήχθη σε σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για το νέο Αναγνώστη υπογράμμισε την πίστη του στο Θεό και την αγάπη του στην Εκκλησία, ενώ του ευχήθηκε να παραμείνει στον δρόμο της αρετής, ώστε να είναι ένας από τους νέους που θα συμβάλουν στην ανοικοδόμηση της Πατρίδας μας.