Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν πενήντα εννέα (59) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα τρία (173) και έγινε έλεγχος σε χίλια δεκαεπτά (1017)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οκτακόσια ενενήντα τρία (893) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες ογδόντα τρείς (483) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν τρείς (3) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στην Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν δενδρύλλιο και τσιγαριλίκι κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα ηρωίνης κ.α.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από 8.9.2015 έως και 9.9.2015, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια δεκαεπτά (1017) άτομα, εκ των οποίων οκτακόσια έξι (806) ήταν ημεδαποί και διακόσια έντεκα (211) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια ενενήντα τρία (893) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα τρία (173) άτομα, από τα οποία εκατόν δώδεκα (112) ήταν ημεδαποί και εξήντα ένα (61) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα εννέα (59) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για κλοπή.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.

Τρείς (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για μαστροπεία.

Τρείς (3) ημεδαποί και τρείς (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Οκτώ (8) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Έξι (6) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Μεσσηνία , για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπλέον εξιχνιάστηκαν, από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, τρείς (3) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 17.1.2015 έως τα μέσα περίπου του μηνός Αυγούστου 2015, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, ηλικίας 26 και 28 ετών, υπηκόων Βουλγαρίας και Αλβανίας αντίστοιχα, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες εβδομήντα επτά (477) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έξι (6) παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων, ενώ κατασχέθηκαν:

Τσιγαριλίκι κάνναβης, στην Αργολίδα.

Δενδρύλλιο κάνναβης, -8- ναρκωτικά δισκία, το χρηματικό ποσό των    -405- ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, στην Κορινθία.

Μικροποσότητα ηρωίνης, -5- κροτίδες και σιδερογροθιά, στην Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.