Αστυνομικό Δελτίο


Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτοδασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε αγροτοδασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από 366 δενδρύλλια.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες (26.8.2015) το βράδυ, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 41 και 45 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες (26.8.2015) το μεσημέρι, επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτοδασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -366- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 4 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν ο 41χρονος και ο 45χρονος, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.