Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν πενήντα δύο (52) άτομα, προσήχθησαν διακόσια ένα (201) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια ενενήντα εννέα (999)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οκτακόσια δύο (802) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες είκοσι εννέα (329) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκε μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα, στην Αργολίδα και μία (1) περίπτωση κλοπής σε ξενοδοχείο, στην Αρκαδία

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από 25.8.2015 έως και 26.8.2015, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια ενενήντα εννέα (999) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια πενήντα εννέα (759) ήταν ημεδαποί και διακόσια σαράντα (240) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια δύο (802) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν διακόσια ένα (201) άτομα, από τα οποία εκατόν είκοσι (120) ήταν ημεδαποί και ογδόντα ένα (81) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα δύο (52) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Εννέα (9) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραμέληση της εποπτείας ανήλικου.

Έξι (6) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για απασχόληση αλλοδαπών που διέμεναν παράνομα στη χώρα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για διευκόλυνση απασχόλησης αλλοδαπών που διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Κώδικα οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν οι παρακάτω περιπτώσεις κλοπών:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 21.7.2015 στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 22χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε ξενοδοχείο, η οποία είχε γίνει την 18.2.2015 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες δεκατέσσερις (314) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, τρεις (3) παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, δύο (2) παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και επτά (7) παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων, ενώ κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητα κάνναβης, στην Κορινθία.

Δύο (2) φορτηγά οχήματα και ένας (1) γεωργικός ελκυστήρας, στη Λακωνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.