Δήμος Μονεμβασίας


Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ανάδειξης & Προβολής Ναυτικής Παράδοσης της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης


Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη προσέλευση, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2015, τα εγκαίνια λειτουργίας του Μουσείου Ανάδειξης και Προβολής Ναυτικής Παράδοσης της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, το οποίο στεγάζεται πλέον στο παλιό δημοτικό σχολείο στο Βροντά.

Το Ναυτικό Μουσείο της Νεάπολης, η επιθυμία και το όνειρο των Βατικιωτών είναι πλέον πραγματικότητα και ο επισκέπτης  μπορεί να μαθαίνει την ιστορία τους μέσα από τα κειμήλια που φιλοξενούνται, ενώ οι αναπαραστάσεις παρουσιάζουν με απλό τρόπο την πολυδιάστατη σχέση με τη θάλασσα και τις ενασχολήσεις με αυτή.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Αραχωβίτης και Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Τζανετέα, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα κ. Λυσίκατος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελαφονήσου κα Αλεβίζου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος LEADER κ. Φλώρος, ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα κ. Μπερέτσος, ο Λιμενάρχης Νεάπολης κ. Βατίστας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Γεωργουδής, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, οι Βατικιώτες ναύαρχοι κ.κ. Καταγάς, Μανάκος και Κουρκούλης και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Δήμαρχος στην ομιλία του ευχαρίστησε εκτός των άλλων, ειδικά αυτούς που προσέφεραν τα εκθέματα.