Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε η Ι.Μ Ζερμπίτσης


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή η Ιερά Μονή Ζερμπίτσης εόρτασε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεομήτορος.

Το απόγευμα του Σαββάτου 22/8/2015 τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου. Επίκαιρα μίλησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης.

Εν συνεχεία έγινε περιφορά του Ιερού Επιταφίου, ενώ ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στους τάφους της αείμνηστης Ηγουμένης Παρθενίας και του αοιδίμου Γέροντα Παύλου.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, στον πάντα μεστό και μελίρρυτο λόγο του, και με ερέθισμα την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, επισήμανε την ανάγκη να ακολουθήσουμε το θέλημα του Θεού για θυσιαστική αγάπη και μετάνοια, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε τη Βασιλεία των Ουρανών.

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.  Μετά το πέρας της πανηγύρεως προσφέρθηκε κέρασμα κατά τη μοναστική τάξη.