Αστυνομικό Δελτίο


Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε οικία ηλικιωμένων σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, υπόθεση ληστείας σε οικία ηλικιωμένων ημεδαπών, η οποία έγινε την 6.8.2015 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 17 και 18 ετών αντίστοιχα, για ληστεία, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν άγνωστο συνεργό τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 17χρονος και ο 18χρονος, μαζί με ακόμη ένα άτομο, την 6.8.2015 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, μπήκαν σε οικία ζεύγους ηλικιωμένων ημεδαπών και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν χρυσαφικά, χρήματα και τρόφιμα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την ταυτοποίηση του συνεργού τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επίσης,

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα τoυ Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία περίπτωση κλοπής, η οποία είχε γίνει την 18.8.2014, σε Ιερό Ναό στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, για κλοπή.