Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης : Επιτυχημένη ευχαριστήρια εκδήλωση για τους Ομογενείς μας


Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η φετινή εκδήλωση προς τιμήν των ομογενών, που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολή μας το απόγευμα της Δευτέρας 17 Αυγούστου 2015 στον περίβολο του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, ενώ εκπροσωπήθηκαν δεκάδες ομογενειακοί σύλλογοι απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Τους απόδημους υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Ιδρύματος π. Ιωάννης Προφύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολυποίκιλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος εκφράζοντας αρχικά τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς όλους τους ομογενείς, για την έμπρακτη και συνεπή αγάπη και στήριξη την οποία επιδεικνύουν την κρίσιμη αυτή περίοδο προς τα Ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας, έτσι ώστε αυτά να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους προς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας. Παράλληλα τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να προοδεύουν με οδηγό τους την Ορθόδοξη πίστη, κάνοντας υπερήφανους και όλους τους Έλληνες που τους καμαρώνουν από την Πατρίδα.

Εκ μέρους των ομογενών μίλησε ο κ. Θεόδωρος Παυλάκος, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε για την ευγενική πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως. Στη συνέχεια αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσωπικότητα και το πλούσιο έργο του σεπτού Ποιμενάρχη μας υπογραμμίζοντας την βαθιά πνευματική σχέση που έχει «κτιστεί» μεταξύ αυτού και του ομογενειακού Ελληνισμού. Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι οι απόδημοι θα στέκονται πάντα στο πλευρό της Πατρίδας με την ελπίδα να καταφέρει σύντομα να ορθοποδήσει.

Ακολούθησε ένα ευχάριστο πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα του κ. Παναγιώτη Κολοβού και χορούς από τον Χορευτικό Σύλλογο Κοκκινόραχης "ο Πάρνων". Αξίζει να σημειωθεί, ότι πολλοί ομογενείς μας χόρεψαν εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ευαρέσκειά τους για την όμορφη εκδήλωση, που τείνει να γίνει θεσμός. Στον επίλογο της βραδιάς ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία σε κάθε ομογενή ένα DVD με χριστιανικό περιεχόμενο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δήμου Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Μυστρά κ. Δημήτριος Αποστολάκος.