Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας


ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Κίνδυνος αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης από 17/8/2015

Σπάρτη 11/8/2015

Η Ε.Γ.ΕΣΥ.Ν. Λακωνίας, από διετίας τουλάχιστον, με επανειλημμένες ανακοινώσεις και παρεμβάσεις της, έχει επισημάνει το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Σπάρτης και ιδιαίτερα της Παθολογικής Κλινικής, η οποία μετά από συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις γιατρών έχει αποδυναμωθεί δραματικά.

Δυστυχώς ,όλο αυτό το διάστημα η προσπάθεια στελέχωσης της κλινικής με γιατρούς παθολόγους απέτυχε, ενώ προκρίθηκαν λύσεις που έχουν καταγγελθεί από την Ε.Γ.ΕΣΥ.Ν.Λ., όπως οι εφημερίες τομέα που βρίσκονται στα όρια της ασφαλούς εφημεριακής κάλυψης της κλινικής.

Μετά την τελευταία αποχώρηση της Δ/ντριας του τμήματος ,η κλινική μένει μόνο με 2 ειδικευμένους παθολόγους και 2 ειδικευόμενους γιατρούς και σύμφωνα με έγγραφο των γιατρών της κλινικής(22/7/2015) η στελέχωση αυτή δεν επιτρέπει τη στοιχειώδη λειτουργία της κλινικής ,που είναι η μεγαλύτερη του νομού και απολύτως απαραίτητη για τη ασφαλή λειτουργία  όλου του νοσοκομείου.

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών της Ε.Γ.ΕΣΥ.Ν.Λ. αντιλαμβάνεται το σοβαρό κίνδυνο που εγκυμονεί η παρούσα κατάσταση τόσο για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών όσο και για την σωματική και ψυχική υγεία των γιατρών. Δεδομένου δε ότι η εφημεριακή κάλυψη της κλινικής είναι δυνατή μέχρι 22/8/2015 ,υπάρχει πλέον ορατός κίνδυνος  η κλινική να οδηγηθεί σε αναστολή λειτουργίας της από 17/8/2015.

Επειδή οι επιπτώσεις αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης θα είναι δραματικές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νομό Λακωνίας  και με αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία όλων των τμημάτων του νοσοκομείου

Καλούμε την πολιτεία να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κραυγή αγωνίας των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση του τμήματος με γιατρούς παθολόγους.

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας