Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Ξανά κοντά στους πυρόπληκτους ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος

Την πυρόπληκτη περιοχή των Βατίκων επισκέφθηκε, για άλλη μια φορά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, ώστε να βρεθεί κοντά στους κατοίκους, που συνεχίζουν να βιώνουν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2015 τέλεσε Ιερά Παράκληση προς την Παναγία, στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Παραδείσι, ενώ το πρωί της Παρασκευής προεξήρχε σε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ι.Ν Αγίας Παρασκευής Μεσοχωρίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, επισκέφθηκε τα πυρόπληκτα χωριά του Μεσοχωρίου και του Φαρακλού. Μεταξύ άλλων βρέθηκε στο ολοσχερώς κατεστραμμένο σπίτι του πολύτεκνου κ. Σταύρου Χούλη, στον οποίο εξέφρασε την οδύνη και την συμπαράστασή του.

Να σημειώσουμε ότι από την πρώτη ημέρα της καταστροφής η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο Σεβασμιώτατος και οι κληρικοί της περιοχής στάθηκαν στο πλευρό των πληγέντων, τόσο πνευματικά όσο και με την παροχή υλικών αγαθών, προσπαθώντας να ανακουφίσουν τον πόνο τους και να τους βοηθήσουν ώστε σύντομα να σταθούν στα πόδια τους.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, τα έσοδα από τον δίσκο που θα περιαχθεί τον Δεκαπενταύγουστο, ως είθισται, σε όλους τους ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα διατεθούν για την ενίσχυση των πυρόπληκτων κατοίκων των Βατίκων.