12η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στη Σελλασία.


12η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΟΥ - Σελλασία 8 Αυγούστου 2015


Ο Δήμος Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος & η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, σας προσκαλούν το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015 στη 12η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, στη Σελλασία του Δήμου Σπάρτης.

Η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού είναι ένας θεσμός που εδώ και 11 χρόνια συμβάλει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας  των Λακωνικών προϊόντων σε όλη  την Ελλάδα και όχι μόνο. Επίσης συνέβαλε αποφασιστικά στο να διευρύνουν οι Λάκωνες παραγωγοί τις αγορές τους, αποκτώντας τη σωστή ιστορική στιγμή, μια νέα εξωστρεφή λογική και αντίληψη.

Όμως οι οικονομικές συνθήκες, που διαμορφώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο για τους παραγωγούς που συμμετείχαν και στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια το θεσμό .

Αναγνωρίζοντας τις παραπάνω δυσκολίες είμαστε υποχρεωμένοι, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες προβολής και διάδοσης των εξαιρετικών Σπαρτιατικών και Λακωνικών προϊόντων και της ιδιαίτερης γαστρονομικής μας παράδοσης, ενάντια σε κάθε αντιξοότητα και με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.

Σας καλούμε λοιπόν σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» στην 12η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015 στην Σελλασία σε μια γιορταστική γαστρονομική βραδιά με προϊόντα από το Δήμο Σπάρτης, αλλά και από ολόκληρη την Λακωνία, και στη συνέχεια σε μια υπέροχη μουσική βραδιά.

Έτσι για να πούμε, σε όσους σχεδιάζουν το μέλλον μας χωρίς εμάς, ότι οι Λάκωνες παραγωγοί θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή.

Έχοντας λοιπόν υπόψη μας όλα τα παραπάνω αποφασίσαμε για φέτος η Γιορτή να πραγματοποιηθεί μία μόνο μέρα, στις 8 Αυγούστου 2015, ενώ θα προετοιμαστούμε για μια μεγάλη Γιορτή, τον Αύγουστο 2016, τη 13η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού.

                                                                         Ο Δήμαρχος

                                                                   ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΛΙΩΤΗΣ

====================

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

8.00 μ.μ. Γαστρονομική Βραδιά από την ΑΜΚ Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού».

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γευστικές δημιουργίες του Σεφ Σάββα Αραβανή (Ξενοδοχείο Μενελάϊον) που θα μαγειρέψει με λακωνικά προϊόντα που προσφέρουν τα μέλη της «Γιορτής».

10.00 μ.μ. Μουσική Εκδήλωση με λαϊκή και δημοτική μουσική,

Μια λαϊκή και δημοτική μουσική βραδιά με τον Σπύρο Κουτσοβασίλη και άλλους τοπικούς καλλιτέχνες.

Στο χώρο της Γιορτής θα λειτουργεί έκθεση αγροτικών παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων από το Δήμο Σπάρτης και ολόκληρη τη Λακωνία