Καλοκαίρι 2015 - Έκθεση Ζωγραφικής, Πλύτρα Δήμου Μονεμβασίας


Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Σταύρου Αβδούλου στην Πλύτρα


Έκθεση ζωγραφικής Σταύρου Αβδούλου στην Πλύτρα

Το απόγευμα της Δευτέρας 3.8.2015 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Σταύρου Αβδούλου στην Πλύτρα.

Ο Σταύρος Αβδούλος εκθέτει έργα με λάδια και ακρυλικά σε μουσαμά και κεραμίδια. Η ιδιαιτερότητα έγκειται στα κεραμίδια που είναι χειροποίητα και άνω των 100 ετών. Είναι φτιαγμένα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας. Ο πηλός ζυμωνόταν με τα χέρια και τα πόδια για να γίνει ομοιογενής, μετά έμπαινε σε καλούπια και τα κεραμίδια ψηνόταν σε καμίνια. Τα κεραμίδια εδώ χάνουν την πρακτική τους ιδιότητα και μετατρέπονται σε έργα τέχνης. Τα θέματα είναι παρμένα από τη φύση, τα ζώα και τους ανθρώπους.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μονεμβασίας κ. Αβδούλος Σπύρος, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε Μολάων κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου κα. Αλιφέρη Παναγιώτα.

Στη φωτογραφία ο κ. Σταύρος Αβδούλος με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης.

Η Έκθεση Ζωγραφικής του Σταύρου Αβδούλου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Δήμου Μονεμβασίας, φιλοξενείται στη Συκική στην Πλύτρα από 3 έως 8 Αυγούστου 2015 και αξίζει να την επισκεφθείτε.