Θανάσης Δαβάκης - Θέματα Υγείας


Θανάσης Δαβάκης : Πότε θα λειτουργήσει το Κ.Υ Καστορείου;


Έχουν περάσει έξι μήνες από τα εγκαίνια τού Κέντρου Υγείας στο Καστόρι στις 18/1/2015 και όπως όλοι γνωρίζουμε αυτό παραμένει κλειστό μη προσφέροντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Βορείων Δήμων. Τους λόγους λοιπόν στους οποίους οφείλεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, ζήτησε να πληροφορηθεί με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό υγείας ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

9/7/2015

Ο Λάκωνας βουλευτής εξέθεσε τη μεγάλη αναγκαιότητα τού συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας, ανέφερε τις δαπάνες στις οποίες η πολιτεία έχει υποβληθεί γι' αυτό και ζήτησε να τού δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας του.

Ο αν. υπουργός υγείας κ. Ξανθός, ο οποίος απάντησε στο κ. Δαβάκη, χαρακτήρισε το Κέντρο Υγείας Καστορείου ως "χαρακτηριστικό παράδειγμα απρογραμμάτιστης και αποσπασματικής ανάπτυξης υποδομών στο χώρο της υγείας, το οποίο μάλιστα στήθηκε χωρίς τη γνώμη της 6ης ΥΠΕ" αναφέροντας στη συνέχεια ότι είναι αδύνατον να πληρωθούν οι 38 θέσεις προσωπικού στη παρούσα συγκυρία.

Στη συνέχεια ο αν. υπουργός υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων στο κ. Δαβάκη ότι θα γίνει ένας σοβαρός σχεδιασμός υπό την εποπτεία της 6ης ΥΠΕ για τη πρωτοβάθμια φροντίδα της περιοχής, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αξιοποιηθεί η κτιριακή υποδομή με τη μεταστέγαση του πολυδύναμου ιατρείου Καστορείου στο νέο χώρο.