Ελλάδα - Δημοψήφισμα 5ης Ιουλίου 2015


Θανάσης Δαβάκης : το 61% του Λαού μας έδωσε στον κ. Τσίπρα ότι του ζήτησε. Ας δώσει και ο κ. Τσίπρας τώρα στο Λαό αυτό που περιμένει.


7/7/2015

Η αποτίμηση ενός εκλογικού αποτελέσματος, όπως αυτό της 5ης Ιουλίου έχει άμεση συνάρτηση με το υποφαινόμενο ερώτημα του : ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα οποιαδήποτε μέτρα.
Κατά τούτο λοιπόν είναι απόλυτα φυσιολογική η αντίδραση του Λαού μας, μετά από πέντε χρόνια λιτότητας και περικοπών. Αλλά έχει και τη σοφία του το Σύνταγμα, όταν απαγορεύει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για δημοσιονομικούς λόγους .

Θα έλεγα μάλιστα ότι το 61% θα μπορούσε να είναι ακόμη περισσότερο λόγω ακριβώς τέτοιου διλλήματος. Συνεπώς το ποσοστό του ΟΧΙ δε προξενεί εντύπωση, εντύπωση θα προξενούσε το αντίθετο. Ο στόχος της κυβερνήσεως με αυτό το δημοψήφισμα ήταν διπλός : Να βρει διέξοδο στο αδιέξοδο που είχε περιέλθει λόγω των ακατάσχετων και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων που είχε δώσει και να μεταθέσει τις ευθύνες της πεντάμηνης άκαρπης πολιτικής της, στο λαό.
Τώρα όμως ήλθε η ώρα της Αλήθειας πού όσο και αν κρύβεται πάντοτε υπερισχύει.

Ο Ελληνικός Λαός μίλησε και ζήτησε από τη κυβέρνηση του να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία, ώστε η χώρα να παραμείνει στην Ευρώπη και να αποτραπεί η ρήξη. Το 61% τού Λαού μας έδωσε στο κ. Τσίπρα ότι του ζήτησε. Ας δώσει και ο κ. Τσίπρας τώρα στο Λαό αυτό που περιμένει. Το 48ωρο σε λίγο εκπνέει και εύχομαι άμεση συμφωνία.

Αυτές τις στιγμές προέχει η Ενότητα τού Λαού μας και η επάνοδός του στην ομαλότητα, εντός ευρωπαϊκού πλαισίου χωρίς ρήξεις και τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Θανάσης Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ
π. Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης