Παρέμβαση Δαβάκη για τη λειτουργία των ΕΛ.ΤΑ.


 

 

 

Απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών κ. Σπ. Βούγια, στην παρέμβαση

του κ. Δαβάκη στη Βουλή, για την επαναλειτουργία των υποκαταστημάτων

των ΕΛ.ΤΑ. στο Γεράκι και τις Κροκεές.

 

Απάντηση στην Ερώτηση του κ. Δαβάκη, σχετικά με την επαναλειτουργία των υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. στο Γεράκι και τις Κροκεές έδωσε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρος Βούγιας.

Ο κ. Υφυπουργός αναφέρει στην απάντηση του ότι τα ΕΛ.ΤΑ. σχεδιάζουν αυτή τη χρονική περίοδο, ένα Πρόγραμμα εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών τους, με στόχο τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους, διασφαλίζοντας όμως παράλληλα την ποιοτική ταχυδρομική εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων της χώρας.

Για το λόγο αυτό, εξετάζεται η δυνατότητα συγχωνεύσεων περιφερειακών διευθύνσεων των ΕΛ.ΤΑ ανά τη χώρα καθώς και ορισμένων τοπικών καταστημάτων σε περιοχές όπου η εξυπηρέτηση των κατοίκων μπορεί να αντικατασταθεί ή και να βελτιωθεί από «πρακτορεία» ή άλλα γειτονικά καταστήματα.

Ωστόσο καμία οριστική απόφαση εκ μέρους της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ. δεν έχει ληφθεί. Συνεχίζοντας ο κ. Υφυπουργός, ενημερώνει τον κ. Δαβάκη, ότι η διερεύνηση από την Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ συνεχίζεται χωρίς να έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση για τη λειτουργία ή μη καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

Ο κ. Δαβάκης σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Βούγια, ανέφερε ότι δεν μπορεί η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ, με πρόφαση την εξυγίανση-αναδιάρθρωση των υπηρεσιών τους να προχωρά σε κατάργηση ταχυδρομικών καταστημάτων, όπως αυτά των Κροκεών και του Γερακίου, τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και εξυπηρετούν καθημερινά κατοίκους, που στην πλειονότητα τους είναι αγρότες ή κτηνοτρόφοι.

Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης, κάλεσε τον κ. Υφυπουργό να λάβει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο σοβαρό ζήτημα του κλεισίματος ή της συνέχισης της λειτουργίας των ταχυδρομικών καταστημάτων των Κροκεών και του Γερακίου, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά  προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας των υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ στις δύο αυτές περιοχές.

Συνεχίζοντας ο Λάκωνας Βουλευτής, εξέφρασε την απορία πως είναι δυνατόν ο κ. Υφυπουργός αλλά και η Διοίκηση των ΕΛΤΑ με την πρόφαση της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών τους,  να προχωρούν στην κατάργηση καταστημάτων που εξυπηρετούσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κατοίκους του Γερακίου και των Κροκεών. Δύο περιοχών της Λακωνίας, οι οποίες μέχρι πριν από λίγους μήνες αποτελούσαν τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων Γερονθρών και Κροκεών αντίστοιχα.

Παράλληλα ο κ. Δαβάκης απευθύνει στον κ. Βούγια τα ακόλουθα ερωτήματα, προκαλώντας τον με την απάντηση τους να ενημερώσει τους Λάκωνες :

Αυτή είναι η αναπτυξιακή προοπτική που επιφυλάσσει για την Ελληνική Περιφέρεια η σημερινή κυβέρνηση της χώρας ;

Αυτήν την αναπτυξιακή προοπτική επιφυλάσσει για την ελληνική περιφέρεια ο «Καλλικράτης», δηλαδή τις συγχωνεύσεις σχολείων σε όλη τη Λακωνία , τις καταργήσεις υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στο Γεράκι και τις Κροκεές, την κατάργηση του υποκαταστήματος του ΟΤΕ στους Μολάους, τη φημολογούμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κροκεών κ.α ;

Πως διασφαλίζεται κ. Υπουργέ η ποιοτική ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών του Γερακίου και των Κροκεών, όπως ρητά αναφέρετε στην απάντηση σας ;  Βάζοντας «λουκέτο» στα δύο υποκαταστήματα ;

Προχωρά η Διοίκηση των ΕΛΤΑ και σε αντίστοιχη αναδιάρθρωση των υποκαταστημάτων της στη Θεσσαλονίκη, που είναι και η εκλογική σας περιφέρεια ;

Αυτά για την ενημέρωση των πολιτών της Λακωνίας.