Ελλάδα - Πολιτική


ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΑΒΑΚΗΣ : ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ


Στις 28 Μαΐου 1979, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οδηγούσε τη Χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια κάνοντας πράξη το "σταθερό οραματισμό "του για μιά σύγχρονη Ελλάδα μέσα στο φυσικό γεωπολιτικό της χώρο.

Σήμερα τριάντα έξη χρόνια μετά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θέτει σε δοκιμασία αυτή τη πραγματικότητα, διακυβεύοντας όλα αυτά που ο λαός μας έχει κατακτήσει με κόπους και θυσίες. Μία κυβέρνηση, που εκμεταλλεύτηκε για να ανέλθει στην εξουσία, τα όσα πέρασε ο λαός μας τα τελευταία χρόνια και με χονδροειδή ψέματα τον έπεισε να την εμπιστευθεί.

Η εντολή όμως του λαού μας, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν σαφής : Καλύτερη διαπραγμάτευση πάντα στη ζώνη του ευρώ και της Ευρώπης.

Σήμερα, πέντε μήνες μετά αποδείχθηκε δυστυχώς ότι αυτή η "διαπραγμάτευση " ήταν ένα καλοσχεδιασμένο θέατρο "δημιουργικής ασάφειας " με πρωταγωνιστή τον ανεκδιήγητο κ. Βαρουφάκη που με τη συμπεριφορά του κατόρθωσε να στρέψει εναντίον μας ακόμη και τους πιο σταθερούς μας συμμάχους.

Ήταν προμελετημένο σχέδιο ροκανίσματος του χρόνου; Ήταν τραγική ανικανότητα και άγνοια κινδύνου όταν μάλιστα κάθε τόσο μας διαβεβαίωναν ότι "η συμφωνία βρίσκεται πρό των πυλών"; Ή κυρίως ήταν η μόνιμη ιδεοληψία της ελληνικής Αριστεράς απέναντι στούς ευρωπαϊκούς θεσμούς; Αυτό θα το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος.

Σήμερα όμως ο κ. Τσίπρας αντί να αποδεχθεί τη κακή συμφωνία που προέκυπτε εξαιτίας των δικών του λαθών και των προβληματικών συνεργατών του, που διασφάλιζε όμως τη παραμονή μας στο ευρώ, προτίμησε τη κομματική μισαλλοδοξία και την αντιπολίτευση της πραγματικότητας.

Συμπεριφέρθηκε ως ο ηγέτης του 4% και όχι ως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος μεταθέτοντας τις δικές του ευθύνες στη πλάτη του Λαού για να αποφανθεί σε μια εβδομάδα για το μέλλον αυτού και των παιδιών του.

Προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το θυμικό των δοκιμαζομένων Ελλήνων μιλώντας υποκριτικά για αξιοπρέπεια, όταν οφείλει να γνωρίζει ότι αυτή κερδίζεται με τη στάση και τη συμπεριφορά μας. Για ποιά "αξιοπρέπεια" μιλάει ο κ. Τσίπρας, όταν φθάσαμε να κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ακόμη και οι μικρές χώρες της Βαλτικής ... ;

Όταν απο χθες το βράδυ εφαρμόζεται περιορισμός στη κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και "ουρές" συμπολιτών μας αρχίζουν να σχηματίζονται έξω από τις τράπεζες με τη σκέψη σ' ένα αβέβαιο μέλλον για τη ζωή τους, για ποιά έννοια αξιοπρέπειας τολμούν να μιλούν κάποιοι;

Στο "δημοψήφισμα διαφυγής" του κ. Τσίπρα ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με ώριμο πατριωτισμό. Θα πει ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο κοινό της νόμισμα, ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και τις αρχές της. Γιατί η Ελλάδα είναι Ευρώπη !

Όμως ο Λαός μας θα αντιτάξει με την απόφασή του και ένα περήφανο ΟΧΙ στη μισαλλοδοξία και το διχασμό που θέλουν να επαναφέρουν στη Πατρίδα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του.

28/6/2015

Θανάσης Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ
π. Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης