Ερώτηση του Γ. Αποστολάκου για το Ειρηνοδικείο Κροκεών.


  

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χ. Καστανίδη σχετικά με τη λειτουργία του Ειρηνοδικείου Κροκεών.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

 

Οι τοπικές αρχές, οι συλλογικοί φορείς και το σύνολο της κοινωνίας των Κροκεών Λακωνίας εκφράζουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο κατάργησης και διακοπής της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Κροκεών, όπως η παρούσα κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει.

Λαμβάνοντας υπόψη πως το Ειρηνοδικείο καλύπτει την ευρύτερη και εκτεταμένη περιοχή του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρει επί δεκαετίες, η πιθανή κατάργηση του θα προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στην επιδιωκόμενη αποκέντρωση και στην παραμονή των κατοίκων στην περιφέρεια.

Δυστυχώς όμως, οι χειρισμοί της κυβέρνησης κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα προχωρά στην κατάργηση σειράς δημόσιων υπηρεσιών στην περιοχή, όπως το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, σχολικές μονάδες κ.α. 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάργησης και διακοπής λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Κροκεών Λακωνίας;