Δήλωση Δαβάκη για το κλείσιμο σχολείων στη Λακωνία.


 

 

Δήλωση Δαβάκη για το κλείσιμο σχολείων στη Λακωνία

23/3/2011

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες ένα θέατρο του παραλόγου: από τη μια μεριά η κυβέρνηση και οι αυταρχικές αποφάσεις της για το κλείσιμο και τη συγχώνευση σχολείων και από την άλλη, τους γονείς και τα παιδιά τους, δηλαδή τους μαθητές, με το δίκιο τους να εκφράζουν την αγανάκτηση, την πικρία και την αντίθεση τους σε αυτή την λανθασμένη κυβερνητική επιλογή.

Το παράλογο της υποθέσεως βρίσκεται, στο ότι κάποιο κύκλοι με αδιέξοδη νοοτροπία και απαράδεκτη συμπεριφορά τοποθετούν στον ίδιο παρανομαστή τους πάντες, με το να θεωρούν όλους συνυπεύθυνους γι αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση που επικρατεί στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας αλλά και της κοινωνίας. Με άλλα λόγια εξισώνουν τις ευθύνες των κυβερνώντων με  εμάς που ασκούμε έλεγχο και αντιπολίτευση.

Με το δικαίωμα να μπορώ να μιλώ εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, έχω να πληροφορήσω αυτούς που υποπίπτουν σε αυτό το ολίσθημα ότι κάνουν εγκληματικό λάθος, ένα λάθος που δεν βοηθά την υπόθεση.

Η Νέα Δημοκρατία σε κεντρικό επίπεδο είναι αυτή που αντιτάχθηκε σθεναρά και ξεκάθαρα στο κλείσιμο των σχολείων.

Αλλά και εγώ προσωπικά πολύ νωρίτερα,  έφερα το θέμα με Επίκαιρη Ερώτηση μου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της οποίας προειδοποιούσα την Υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου για την κοινωνική αναταραχή στην οποία θα οδηγούσε η αυταρχική απόφαση της, χωρίς δημοκρατικό διάλογο, χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς να «συνομιλήσουν» και να διαβουλευτούν, όπως συνηθίζουν να λένε οι κυβερνώντες, με τις τοπικές κοινωνίες.

Εξάλλου μαζί με το συνάδελφο κ. Αποστολάκο προσπάθησα να μεταπείσω την Υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου, για σειρά αποφάσεων που αφορούσαν κλείσιμο  Λακωνικών σχολειών.

Αυτοί που θέλουν να νομίζουν ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων, κυρίως αδικούν τον αγώνα τους και αποπροσανατολίζονται από το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι η αυταρχική συμπεριφορά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ !

Για ένα πράγμα θα μπορούσα να τους βεβαιώσω: εάν η Νέα Δημοκρατία ήταν Κυβέρνηση, τέτοια αυταρχικά φαινόμενα στη Λακωνία, δεν θα συνέβαιναν ΠΟΤΕ.