Θανάσης Δαβάκης - Θέματα Υγείας , Λακωνία


Στη Βουλή τα προβλήματα των Μονάδων Υγείας της Λακωνίας από το Θανάση Δαβάκη

Τα προβλήματα των Μονάδων Υγείας της Λακωνίας έθεσε με Επίκαιρη Ερώτηση του σήμερα 25/6/2015 στη Βουλή, ο Bουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ Δαβάκης επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργίας τους, εξαιτίας της παλαιότητας των μηχανημάτων, οι δύο Μονάδες Τεχνητού Νεφρού της Λακωνίας, στο ζήτημα της περικοπής των λειτουργικών δαπανών των Κέντρων Υγείας και των εφημεριών των ιατρών που υπηρετούν σ αυτά, κάνοντας επίσης αναφορά και στην προκλητική τροπολογία της Κυβέρνησης με την οποία παύονται όλοι οι Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας, γυρίζοντας μας αρκετά χρόνια πίσω.

Ο κ. Δαβάκης ζήτησε να προχωρήσουν οι ενέργειες που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση για την αντικατάσταση των 20 παλαιών μηχανημάτων αιμοκάθαρσης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, γεγονός που παραδέχθηκε και ο Αν. Υπουργός κ. Ξανθός λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι μια ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί και στην οποία θα δοθεί ειδική μεταχείριση και μέριμνα από το Υπουργείο, διότι το κόστος συντήρησης των υπαρχόντων μηχανημάτων, με τις συνεχείς βλάβες, είναι πολύ υψηλό».

Ως προς την αναγκαιότητα κάλυψης και των αιτήσεων φιλοξενίας αιμοκαθαρομένων κατά τη θερινή περίοδο, που έθεσε ο Λάκωνας βουλευτής, απέσπασε τη δέσμευση του κ. Υπουργού ότι θα καλυφθούν όλες οι αιτήσεις για όλο το αιτούμενο χρονικό διάστημα της θερινής περιόδου, με τη λειτουργία και των δύο Μονάδων Τεχνητού Νεφρού της Λακωνίας καθημερινά σε τρείς βάρδιες.

Ακόμη ο κ. Δαβάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για παλαιοκομματισμό, εξαιτίας της απόφασης του Υπουργού κ. Κουρουμπλή με εμβόλιμη τροπολογία στο Νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, να προχωρήσει στην παύση όλων των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας, χαρακτηρίζοντας τους επικίνδυνους για την δημόσια υγεία, για να προχωρήσει προφανώς στη συνέχεια στο διορισμό των κομματικών στελεχών σ αυτές τις θέσεις.

Παράλληλα ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε και στο Κ.Υ. Καστορείου που παραμένει κλειστό ζητώντας να μάθει πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του, στις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στη Λακωνία, καθώς και το πρόβλημα που θα  προκύψει με την λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης, μετά τη συνταξιοδότηση της Διευθύντριας της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO