4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος»


ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 4oυ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»


Μια ξεχωριστή διάκριση, επιστέγασμα των προσπαθειών του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος» για τη δημιουργική αξιοποίηση των ΤΠΕ και την καλλιέργεια του ψηφιακού γραμματισμού, αποτελεί η βράβευση της ιστοσελίδας του σχολείου με το δεύτερο βραβείο στον 7ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων στην κατηγορία των Γυμνασίων.

Η ιστοσελίδα που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό σχεδιάστηκε και αναμορφώθηκε κατά το σχολικό έτος 2012-2013 από τον καθηγητή Πληροφορικής Απόστολο Καφετζή. Τη διαχείρισή και ενημέρωσή της ανέλαβε στη συνέχεια και μέχρι σήμερα ο φιλόλογος Ιωάννης Κονδυλόπουλος.

Ο Διαγωνισμός στον οποίον συμμετείχε η ιστοσελίδα διεξήχθη στο πλαίσιο του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη» (Σύρος 26-28 Ιουνίου 2015) το οποίο είναι υπό την αιγίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. (159688/Γ|3-10-2014).

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη όλων των ποιοτικών διαδικτυακών ιστότοπων που παρέχουν εκπαιδευτικές – παιδαγωγικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό είχαν οι Ελληνόφωνοι Εκπαιδευτικοί Ιστότοποι, οι οποίοι θα ήταν ενεργοί τουλάχιστον μέχρι και την ημερομηνία αξιολόγησής τους (1/3/2015 – 31/5/2015), χωρισμένοι στις ακόλουθες κατηγορίες:

1. Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Δημοτικά Ειδικά Σχολεία

2. Γυμνάσια, EΕEEK, ΣΔΕ

3. Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ, ΕΚ και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

4. Υποστηρικτές Δομές Εκπαίδευσης, Διοικητικές μονάδες Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθύνσεων,

5. Προσωπικοί Iστότοποι Eκπαιδευτικών και Ομάδων Εκπαιδευτικών.

Στην κατηγορία που διαγωνίστηκε ο εκπαιδευτικός μας ιστότοπος συμμετείχαν 80 ιστότοποι από όλη την Ελλάδα, που αξιολογήθηκαν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και από ειδικούς αξιολογητές σε τρεις φάσεις. Η ιστοσελίδα μας κατέκτησε το δεύτερο βραβείο συγκεντρώνοντας 84 βαθμούς, έναν λιγότερο από την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Αντίκυρας, που πρώτευσε. Η επιτροπή επισήμανε ότι «μεγάλος αριθμός υποψηφιοτήτων παρουσίασε εξαιρετική ποιότητα, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις υψηλές βαθμολογίες». Σημειώνεται ότι οι ιστότοποι που βραβεύτηκαν θα προσκληθούν από το ΙΤΥΕ Διόφαντος, για να αξιοποιηθούν στις εξετάσεις, για την πιστοποίηση των μαθητών/τριών σε ΤΠΕ (http://com2cert.cti.gr/).

Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλους τους συμμετέχοντες και, φυσικά, σε όλους/ες τους μαθητές/τριες και συναδέλφους, που με τις εργασίες και αναρτήσεις τους βοήθησαν ώστε να αποτελεί ο ιστότοπός μας ένα ανοιχτό παράθυρο προς όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

23/6/2015

                                                                                                                         Ο Διευθυντής

                                                                                                                      Θεόδωρος Καρράς