Δήμος Σπάρτης


Συνάντηση με τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Σπάρτης


Ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης συναντήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 στο Δημαρχείο με τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο διοργάνωσε κατά το σχολικό έτος 2014-2015 ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Λακωνίας.

Παρόντες ήταν επίσης ο κ. Κουμουνδούρος Παναγιώτης, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας και ο κ. Δούνιας Νικόλαος, Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου, με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων του κοινωνικού φροντιστηρίου, ώστε να αποτιμηθεί η πορεία του θεσμού και να συζητηθούν τα όποια προβλήματα διαπιστώθηκαν και αντιμετωπίστηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος, ενώ έγιναν και προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμού.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης ευχαρίστησε θερμά τους τριανταδύο εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς το χρόνο, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, ώστε να βοηθήσουν τους ογδονταπέντε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου μας στο δύσκολο δρόμο της γνώσης.

Τόνισε αλλά και την ευαισθησία και την έμπρακτη συμπαράσταση των καθηγητών στην κάλυψη των αναγκών των μαθητών, που επέλεξαν το θεσμό του κοινωνικού φροντιστηρίου και δικαιώθηκαν από τα αποτελέσματα.  Ο θεσμός κρίνεται επιτυχημένος, έχει αποδοχή στην τοπική κοινωνία και υπόσχεση του Δήμου είναι να συνεχιστεί και το επόμενο έτος.

Ο Δήμαρχος απένειμε σε όλους αναμνηστικό δίπλωμα εκ μέρους του Δήμου, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και του επίπονου έργου των εθελοντών καθηγητών.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ