Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν εξήντα επτά (67) άτομα, προσήχθησαν εκατόν ογδόντα οκτώ (188) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια σαράντα επτά (947)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια εξήντα εννέα (769) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες τριάντα επτά (437) παραβάσεις

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 17.6.2015 έως και 19.6.2015, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια σαράντα επτά  (947) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια εβδομήντα τέσσερα (674) ήταν ημεδαποί και διακόσιοι εβδομήντα τρία (273) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια εξήντα εννέα (769) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν ογδόντα οκτώ (188) άτομα, από τα οποία εκατόν δέκα (110) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα οκτώ (78) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα επτά (67) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά, καταδικαστικό έγγραφο και παράβαση του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας.

Πέντε (5) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Νόμου Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία για απόπειρα κλοπής.

Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Πέντε (5) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο (2) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός και πέντε (5) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκε μία (1) περίπτωση διαρρήξεως-κλοπής σε οικία ημεδαπού, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, ενώ για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, σε βάρος ενός (1) 18χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες είκοσι μία (421) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οκτώ (8) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, μία (1) παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, πέντε (5) παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και δύο (2) παραβάσεις σχετικές με τη νομοθεσία για τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, -4- ναρκωτικά δισκία, καθώς και -50- ζευγάρια γυαλιά ηλίου και τρία (3) ακουστικά μουσικής, στην Αργολίδα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.