Λακωνία - Πολιτική


Συναντήσεις του Βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρου Αραχωβίτη

Επίσκεψη στην Ελαφόνησο πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος, με επικεφαλής τον συντονιστή της Ο.Μ Μονεμβασίας. 

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. Αραχωβίτης με τον Δήμαρχο κ. Λιάρο και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Αλεβίζου, συζητήθηκε το μείζον θέμα, για την τουριστική αυτή περιοχή, της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού.  Πρόκειται για ένα επιτακτικό αίτημα τόσο των επαγγελματιών του τουρισμού όσο και των κατοίκων. Επίσης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το ζήτημα της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών παροχής υγείας στο νησί αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου 205, ο κ. Αραχωβίτης επισκέφθηκε τα γραφεία της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας, όπου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Η αντιπροσωπεία τού παρέδωσε υπόμνημα με τα προβλήματα και τις θέσεις των αστυνομικών υπαλλήλων του Νομού. Πάνω σε αυτά, έγινε μια πολύ γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Κύριο θέμα αποτέλεσε η ανάγκη αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών και η ενίσχυσή τους σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματική η ενίσχυση του αισθήματος  ασφάλειας των πολιτών.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον συντονιστή της Ν.Ε και την συντονίστρια της Ο.Μ Ευρώτα, με τον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Γριπιώτη, στην έδρα του δήμου. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διαχείριση των απορριμμάτων και τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Υπουργού κ. Τσιρώνη στην περιοχή. Από το κλιμάκιο ετέθησαν ερωτήσεις και ο δήμαρχος έδωσε μια καλή εικόνα του σταδίου στο οποίο βρίσκεται σήμερα ο σχεδιασμός του μοντέλου.

Τέλος, επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε και στον Δήμο Μονεμβασίας καθώς και συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Τριχείλη, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιοχή. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πορεία των έργων που εκτελούνται στον δήμο στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, η διαχείριση των απορριμμάτων και ζητήματα της αγροτικής παραγωγής. Στο τέλος της συνάντησης επιδόθηκε στον βουλευτή φάκελος με τα προβλήματα και τις προτάσεις του δήμου.