Συνάντηση Τζανετέας - Κουτράκου για θέματα της Ομογένειας.


Συνάντηση Τζανετέας - Κουτράκου για θέματα της Ομογένειας.


          Τον Πρόεδρο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και Καναδά και Αντιπρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου  , Κώστα «Gus» Κουτράκο, δέχτηκε στις 22/3/2011 στο γραφείο της η Αντιπεριφεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας  κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

          Συζήτησαν θέματα της Ομογένειας και η κ. Τζανετέα δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι  η Ομογένεια αποτελεί ένα από τα πιο δημιουργικά κομμάτια του Ελληνισμού  που δεν ξέχασε ποτέ την Μητέρα – Πατρίδα.  Υπογράμμισε ότι η συμβολή των Ομογενών   στην αναπτυξιακή πορεία της Λακωνίας είναι καθοριστική.  Σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας,  η συνεργασία με τους Έλληνες της διασποράς θα πρέπει να είναι διαρκής, αφού οι στόχοι είναι κοινοί.

          Ο κος Κουτράκος ενημέρωσε την κα Τζανετέα για τα προβλήματα της Ομογένειας και για τις δράσεις τις οποίες προτίθεται να υιοθετήσει προκειμένου να ενδυναμώσει τους τοπικούς συλλόγους, προσελκύοντας νέους ανθρώπους.

          Επίσης συζητήθηκαν οι συντονισμένες ενέργειες που θα πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, συνομολογώντας ότι οραματίζονται μια Λακωνία  καλύτερη για όλους μας, πάντοτε με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των Απόδημων Ελλήνων.