Δαβάκης - Αργοτικά θέματα


Θανάσης Δαβάκης : Μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων του Προγράμματος των Νέων Αγροτών

Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων για το πρόσφατο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους νέους που επιλέγουν να ασχοληθούν σήμερα με την πρωτογενή παραγωγή.

11/6/2015

Το ζήτημα αυτό έθεσε με Ερώτηση του στη Βουλή, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης προς τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, στον οποίο επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι τα χρήματα του Προγράμματος των Νέων Αγροτών έχουν εξασφαλιστεί με ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης από Κοινοτικούς πόρους, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα να ικανοποιηθούν όλοι όσοι έκαναν αιτήσεις για το Πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων και όσων δικαιώθηκαν οι ενστάσεις τους, το Υπουργείο καθυστερεί να αποστείλει τα σχετικά πορίσματα των Ενστάσεων στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, θέτοντας επιπλέον εμπόδια στους ωφελουμένους του Προγράμματος.

Συνέπεια όλων αυτών, αναφέρει ο κ. Δαβάκης, είναι ότι πολλοί νέοι που θέλουν να ασχοληθούν συστηματικά με την πρωτογενή παραγωγή, δουλεύοντας στον τόπο τους, συνεισφέροντας σημαντικά στο να μην ερημώσει η ελληνική ύπαιθρος, να μην μπορούν να πάρουν τα χρήματα τα οποία δικαιούνται από το Πρόγραμμα, για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι σχετικές Επιτροπές συγκροτήθηκαν και συνεδρίασαν με μεγάλες καθυστερήσεις από το αρμόδιο υπουργείο, τα σχετικά πορίσματα δεν αποστέλλονται στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, ούτως ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για το αποτέλεσμα της Επιτροπής και να υπογράψουν τις συμβάσεις τους για να προχωρήσουν στην εκταμίευση των χρημάτων του Προγράμματος.

Κλείνοντας την Ερώτηση του ο κ. Δαβάκης ζητά από τον κ. Υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ούτως ώστε να αποσταλούν άμεσα τα πορίσματα της Επιτροπής Ενστάσεων του Προγράμματος Νέων Αγροτών στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας, μεταξύ αυτών και της Π.Ε. Λακωνίας.