Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν εξήντα επτά (67) άτομα, προσήχθησαν διακόσια είκοσι επτά (227) και έγινε έλεγχος σε χίλια ογδόντα (1080)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οκτακόσια τριάντα πέντε (835) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες σαράντα οκτώ (448) παραβάσεις

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 2.6.2015 έως και 5.6.2015, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια ογδόντα (1080) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια εβδομήντα πέντε (775) ήταν ημεδαποί και τριακόσια πέντε (305) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια τριάντα πέντε (835) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν διακόσια είκοσι επτά (227) άτομα, από τα οποία εκατόν οκτώ (108) ήταν ημεδαποί και εκατόν δεκαεννέα (119) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα επτά (67) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα, οι ανωτέρω, με τη χρήση σωματικής βίας και τη χρήση μαχαιριού, αφαίρεσαν από αλλοδαπό χρήματα.

Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για κλοπή οχήματος.

Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.

Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε Αρχή.

Έντεκα (11) ημεδαποί (εκ των οποίων ένας ΡΟΜΑ) και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Έξι (6) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης του 24ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών, για πλαστογραφία και απάτη και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για κλοπή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Έξι (6) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για υποκλοπή μεταφορικού έργου.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Έξι (6) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες τριάντα έξι (436) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, έξι (6) παραβάσεις σχετικές με την αντικαπνιστική νομοθεσία και δύο (2) παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ κατασχέθηκαν:

Κυνηγετικό όπλο, στη Λακωνία.

Ποσότητα κάνναβης, βάρους 2,4- γραμμαρίων, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.