Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Η Νεάπολη εόρτασε με λαμπρότητα την Πολιούχο της Αγία Τριάδα


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και πάνδημη συμμετοχή η Νεάπολη τίμησε την Πολιούχο της Αγία Τριάδα


Το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαΐου 2015, στον μεγαλοπρεπή φερώνυμο Ιερό ναό, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας κατά τη διάρκεια του οποίου ο Παν. Αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Θεόκλητος Μέντης ομίλησε επίκαιρα αναπτύσσοντας το θέμα: « Η περί Αγίας Τριάδος διδασκαλία της Εκκλησίας και οι πρακτικές εκφάνσεις της στον καθημερινό βίο των πιστών».

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε αρχικά η Ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από κληρικούς της περιοχής.

Το θείο λόγο κήρυξε ο αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κοντάκος, εφημέριος Λαχίου, ο οποίος ανέλυσε το θέμα: «Η Εκκλησία ως αναγεννητικός παράγοντας του εσώτερου ψυχικού κόσμου του ανθρώπου».

Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε χαιρετισμό και εξαιρετικής ποιότητας λόγο οικοδομής προς τους πιστούς.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Νεάπολης υπό τους χαρμόσυνους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και τις ψαλμωδίες των ιεροψαλτών του Ναού.

Τις Ιερές Ακολουθίες παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Σκορδάς, ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Βοιών κ.κ. Χαράλαμπος Κουτσονικολής και Ηλίας Καλογερίνης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Ιωάννης Γεωργουδής, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νεάπολης.