Θανάσης Δαβάκης - Πολιτιστικά Θέματα Λακωνίας


Επίκαιρη ερώτηση Δαβάκη στη Βουλή για το Μουσείο Σπάρτης

Το στάσιμο ζήτημα της κατασκευής του νέου Μουσείου στη Σπάρτη, επανέφερε με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε τη περασμένη Πέμπτη (28/5/2015) στη Βουλή, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Στα δύο βασικά ερωτήματα του Λάκωνα βουλευτή, προς τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, όπως, το ποιά είναι η μέχρι σήμερα υφιστάμενη κατάσταση αλλά και αν υπάρχει σχεδιασμός από εδώ και μπρος για τη δημιουργία νέου Μουσείου στη Σπάρτη, απάντησε ο αν. υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης.

Ο κ. υπουργός ήταν ξεκάθαρος : εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την επιλογή να κατασκευασθεί εντός αρχαιολογικού χώρου το νέο Μουσείο της Σπάρτης και τις πολλές καθυστερήσεις που έχει προκαλέσει αυτή η επιλογή, παραδέχθηκε μεγάλες καθυστερήσεις με ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τονίζοντας ότι υπάρχει μόνον επικαιροποιημένο κτηριολογικό πρόγραμμα το οποίο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σπάρτης θα το αποστείλει στην αρμόδια Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου, προκειμένου να διεξαχθεί διεθνής διαγωνισμός.

Ο κ. Δαβάκης αφού εξήρε το έργο του προσωπικού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σπάρτης σημείωσε ότι η εμπλοκή πολλών θεσμικών φορέων έθεσε ακόμη περισσότερα εμπόδια στην διαδικασία ολοκλήρωσης του Νέου Μουσείου.

Έκανε αναφορά επίσης στις αλλεπάλληλες Προγραμματικές συμβάσεις που έχουν κατά καιρούς υπογραφεί χωρίς μέχρι τώρα να έχουν υλοποιηθεί, διερωτώμενος εάν υπάρχει ολοκληρωμένος φάκελος του έργου και ποια είναι η μέχρι τώρα εμπλοκή του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού και της Διεύθυνσης Μουσείων για την υπόθεση που λέγεται Νέο Μουσείο Σπάρτης.

Δείτε στο VIDEO την τοποθέτηση του κ. Δαβάκη στη Βουλή