Ελλάδα - Πολιτική


Συνέντευξη του Βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 FM

 

Την Τρίτη 26/5/2015 ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 FM

Ανέφερε χαρακτηριστικά :

«Βλέπω μία ήπια συμφωνία για να περάσει ο χρόνος, να πούμε ότι διαπραγματευτήκαμε. Βλέπω από την κυβέρνηση πολιτική της δεκαετίας του ’70. Συζητάμε και αποφάσεις δεν παίρνουμε. Βλέπω μία μικρή συμφωνία και... βλέπουμε. Τον κ. Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει η Ελλάδα αλλά το κόμμα του».

«Το «παρόν» την κυρίας προέδρου για τον κ. Ταγματάρχη είναι ο συμβιβασμός (της κυβέρνησης). Έχετε δει να κάνει κάτι η κυβέρνηση για τον λαό; Όχι μόνο τον ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να καταργήσει η κυβέρνηση, αλλά θα φέρει και άλλα. Μπορεί να βγουν πέρα οι ανάγκες της χώρας χωρίς αυτούς τους φόρους; Τα επώδυνα θα τα αφήσουν για τον Σεπτέμβριο. Είναι δυνατόν εμείς να είμαστε οι κακοί της παρέας που θέλουμε να βάλουμε φόρους; Κάθε μέρα βγάζουν αντιφατικά μηνύματα. Τρώνε τον χρόνο, έχουν τρελάνει τον κόσμο» επεσήμανε ο κ.Γρηγοράκος εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης.

«Εγώ θέλω να σωθεί η χώρα αλλά με αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορεί. Πέντε χρόνια πληρώσαμε με κομματικό και πολιτικό κόστος για να σωθεί η χώρα. Δεν μπορεί να μας πουλάνε φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες αυτοί.

Εμείς είπαμε ότι δεν θα υπογράφαμε μέτρα για το ασφαλιστικό και το εργασιακό. Η κυβέρνηση, μας οδηγεί με μαθητική ακρίβεια σε άλλο μνημόνιο. Θέλω να γίνει μία συμφωνία για να αρχίσει να παίρνει μπροστά η μηχανή. Θέλω να είναι μία καλύτερη συμφωνία από αυτή που είχαμε εμείς τα προηγούμενα χρόνια» συμπλήρωσε ο κ. Γρηγοράκος.

«Υπήρχε ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα αυτό που υπάρχει σήμερα; Στο σκληρό μνημόνιο που περνάγαμε δύσκολα είχε τεθεί θέμα μισθών και συντάξεων;» είπε εν σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις ενώ ερωτηθείς για το αν θα ψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή είπε : «Αν το συμφέρον της χώρας απαιτεί να ψηφίσουμε την συμφωνία θα την ψηφίσουμε».

«Χάσαμε την ψυχή μας, την βάση μας, τον κόσμο μας. Αυτή την στιγμή τον πρωθυπουργό τον ενδιαφέρει τι κάνει στις ισορροπίες με τις συνιστώσες του. Τι προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να πνίξει περισσότερο την Ελλάδα; Μα την έπνιξε» τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.

Ερωτηθείς για την μέχρι τώρα στάση της προέδρου της Βουλής ο κ. Γρηγοράκος εκτίμησε :«προσωπικό της μαγαζί και προσωπικό της κανάλι έχει καταντήσει την Βουλή η κα Κωνσταντοπούλου».

Εν σχέση με τον κ.Ταγματάρχη και το νέο Δ.Σ της ΕΡΤ ο κ. Γρηγοράκος σχολίασε : «Λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει. Αν είχαν τσίπα έπρεπε να είχαν φύγει. Ποιος άλλος αξιοπρεπής άνθρωπος θα είχε κάτσει να «φάει» 9 ώρες ανάκρισης. Για μια θεσούλα στην ΕΡΤ, αυτή είναι η αξιοπρέπειά τους. Υπάρχει και όρια» και συμπλήρωσε «δεν περίμενα ότι η Βουλή των Ελλήνων θα ισοπεδώνει προσωπικότητες και ιστορίες. Λυπήθηκα πάρα πολύ για την συμπεριφορά των συναδέλφων βουλευτών».

«Ο Τσίπρας έχει αποτύχει. Αυτοί προσπαθούν να σώσουν τις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.Έχω μιλήσει για τέσσερις μεγάλες νάρκες του κ. Τσίπρα: Τον κ. Βαρουφάκη, την πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας» τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γρηγοράκος είπε «πρέπει να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή. Θέλει και έναν πρόεδρο από τη νέα γενιά. Nα είναι κάτι διαφορετικό. Όλα τα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους. Πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να φεύγουμε την κατάλληλη στιγμή».

Πηγή www.alphatv.gr