ΝΟ.Δ.Ε Νομού Λακωνίας


 

H ΝΟ.Δ.Ε. Λακωνίας καταδικάζει ομόφωνα την προκλητική μεθόδευση για το κλείσιμο σχολείων στο Νομό μας ως  απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η οποία εγείρει πολλά ερωτήματα.

Αυτό το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο το πώς λειτουργεί η κυβέρνηση, στήνοντας έναν προσχηματικό διάλογο με στόχο την παραπλάνηση και εξαπάτηση των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι συνέπειες της εφαρμογής αυτού του σχεδίου συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων θα είναι ολέθριες για την ύπαιθρο και ειδικά για την Λακωνία καθώς θα οδηγήσει σταδιακά στην ερήμωση περιοχών και σε ένα νέο κύμα αστυφιλίας. Η ταλαιπωρία των μαθητών και το τεράστιο μέγεθος των σχολείων θα έχουν τεράστιες συνέπειες στην μαθησιακή διαδικασία.

Η Παιδεία ενός Έθνους είναι το πρώτιστο εθνικό προϊόν ιδανικών, των αντιλήψεων και των αξιών, που διέπουν τη ζωή του. Ο πλούτος του αύριο είναι συνώνυμος με την γνώση. Γι’ αυτό η Παιδεία αποτελεί κεφαλαιώδες εθνικό θέμα και πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά.

Τελικά, το τσουνάμι δεν χτύπησε μόνο την άτυχη Ιαπωνία αλλά και την Ελλάδα σαρώνοντας και την εκπαίδευση της χώρας με την κυβέρνηση, να επιχειρεί να διαγράψει 1.056 σχολεία σε όλη την Επικράτεια.

Αποδεικνύεται ότι το δήθεν όραμα που είχε η κυβέρνηση για ένα νέο ποιοτικό σχολείο, όχι μόνο δεν υφίσταται, αλλά το υποβαθμίζει και το μετατρέπει απλά σ’ ένα φτηνό σχολείο.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Λακωνίας καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις μεθοδεύσεις αυτές ευρισκόμενη δίπλα στους συμπολίτες μας που αγωνίζονται για τον δίκαιο αυτό αγώνα.

Το δικό μας όραμα για την Παιδεία είναι διαφορετικό, απαιτεί πρώτα απ όλα, εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στα πρόσωπα, εμπιστοσύνη στο εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας μας, εμπιστοσύνη στον ίδιο τον Ελληνικό Πολιτισμό.

 

Η φιλοσοφία μας συγκεντρώνεται στην πασίγνωστη φράση του Βίκτωρος Ουγκώ «Όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή», εμείς ελπίζουμε η Κυβέρνηση με την πολιτική της να μην οδηγήσει την χώρα στον αντίθετο δρόμο.

 

                                                  Ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου

                                                        ΝΟ.Δ.Ε.

 

                                                 Κυριάκος Διαμαντάκος

                                                 Οικονομολόγος MSc SM