Ελλάδα - Επικαιρότητα


Επίσκεψη της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο


12/5/2015

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε η Ελληνική αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, αποτελούμενη από τον επικεφαλής, Ιωάννη Αμανατίδη, αν. Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, τους Σταύρο Αραχωβίτη, βουλευτή Λακωνίας, Ανδρέα Μιχαηλίδη, βουλευτή Χίου, και τον Σύμβουλο της ΔΣΟ, Κώστα Μυγδάλη.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις πρόσφατες δραστηριότητες του οργανισμού μεταξύ των οποίων ήταν η Ημερίδα με θέμα «Παιδεία και πολιτισμός ως βάση της Ορθόδοξης παράδοσης» στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας, η συμμετοχή του Αν. Γενικού Γραμματέα σε συνέδριο του Κοινοβουλίου της Σουηδίας με θέμα «Η ξεχασμένη γενοκτονία του 1915» και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων στο Ερεβάν της Αρμενίας. Συζήτησαν, επίσης, για τις προσπάθειες της ΔΣΟ με στόχο την παύση της βίας έναντι των χριστιανών πολιτών των κρατών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την αρωγή του στις προσπάθειες της ΔΣΟ και επευλόγησε τους σκοπούς και τις μελλοντικές δράσεις της.