ΓΕΛ Έλους


Ψηφιακοί Δημιουργοί στο ΓΕΛ Έλους

Ομάδα 15 μαθητών της Β΄τάξης του Γενικού Λυκείου Έλους, πραγματοποίησαν στα πλαίσια του πολιτιστικού τους προγράμματος, την πρώτη τους πολυήμερη εκδρομή με προορισμό την Καλαμάτα, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015. Σκοπός της εκδρομής αυτής ήταν η συμμετοχή των μαθητών στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Τα παιδιά με την καθοδήγηση του καθηγητή κου Παπαδόπουλου Κων/νου, ΠΕ20,και κατόπιν σκληρής δουλειάς εκτός σχολικού χρόνου κατάφεραν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή για android κινητά χρησιμοποιώντας το καινοτόμο app inventor  και ένα βιντεοπαιχνίδι για υπολογιστές.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας μπροστά σε ένα μαθητικό κοινό από διάφορα σχολεία της Ελλάδας  και οι μαθητές του ΓΕΛ Έλους απέσπασαν την εύσημο μνεία από την υπεύθυνη σύμβουλο κ. Σπάλλα η οποία και τους παρότρυνε να συμμετέχουν σε δράσεις του εξωτερικού.

Στα πλαίσια της εκδρομής ξεναγήθηκαν στην Costa Navarino, μια ξενοδοχειακή μονάδα στην καρδιά της Μεσσηνίας. Επίσης, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας, αλλά και την ιστορική Αρχαία Μεσσήνη.

Τέλος, περιηγήθηκαν στην σύγχρονη πόλη της Καλαμάτας, ανακαλύπτοντας την πολιτιστική ζωή της παρακολουθώντας και θεατρική παράσταση.