Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Ποδοσφαιρικός αγώνας «Αγάπης» στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης


Με σύνθημα «Βάζουμε ΓΚΟΛ στην ανθρωπιά» διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαΐου 2015, στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας «Αγάπης» μεταξύ του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Κοκκινόραχης και μεικτής ομάδας των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης. Τη διοργάνωση του αγώνα είχαν αναλάβει ο Π.Α.Ο Κοκκινόραχης και το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως. Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου προς ενίσχυση των ιδρυμάτων της τοπικής Εκκλησίας.

Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος κατά την διάρκεια του ημιχρόνου μίλησε στους παρευρισκόμενους τονίζοντας τη συμβολή του αθλητισμού και του ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’ στην οικοδόμηση υγιών – ψυχικά και σωματικά – προσωπικοτήτων.

Παράλληλα, συνεχάρη τους διοργανωτές για την αξιέπαινη και γεμάτη μηνύματα πρωτοβουλία τους. Από την πλευρά της ομάδας της Κοκκινόραχης ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλαος Καρμοίρης και ο Ταμίας κ. Χριστόφορος Βεργόπουλος ευχαρίστησαν τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την παρουσία του και για όλα όσα έχει προσφέρει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, ενώ του προσέφεραν ως συμβολικό δώρο, μία φανέλα της ομάδας τους με τον αριθμό ‘’9’’, όσα δηλαδή είναι και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος αντιπρόσφερε ένα αναμνηστικό από τον εορτασμό της συμπλήρωσης χιλίων ετών από την κοίμηση του Πολιούχου της Σπάρτης Οσίου Νίκωνος του Μετανοείτε καθώς και δώρα πνευματικής οικοδομής.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο ευχαρίστησε επίσης ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης κ. Αντώνης Μαυρέας, που ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος της ομάδας της Κοκκινόραχης, εκθειάζοντας την προσωπικότητα, το ήθος και το έργο του, ενώ του δώρισε συμβολικά δώρα από τον κοινό τόπο καταγωγής τους, τη Μεσσηνία.

Πριν τον αγώνα τον Αντώνη Μαυρέα τίμησε ο Πρόεδρος του Π.Α.Ο Κοκκινόραχης κ. Αναστάσιος Χούπης προσφέροντάς του την φανέλα της ομάδας του χωριού. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ανταπέδωσε δωρίζοντας τη φανέλα που φορούσε στον ΠΑΟΚ και άλλα αναμνηστικά από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τον αγώνα παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μοιράγιας, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου κ. Σάββας Βελισσάρης, αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας κ. Γιάννης Σπυρόπουλος.