Ο.Ν.ΝΕ.Δ Σπάρτης


Ο.Ν.ΝΕ.Δ Σπάρτης

Η τοποθέτηση της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Σπάρτης για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Παρακολουθήσαμε  με ιδιαίτερη προσοχή τη συνέντευξη της κ.Χριστοδουλοπούλου Αναπλ. Υπουργος Μεταναστευτικής πολιτικής σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι.  

Μας μίλησε λοιπόν πως κατά το έτος 2015 υπολογίζονται πως οι πρόσφυγες θα φτάσουν τους 100.000 . Τα λόγια της επακριβώς ήταν «Όλοι μαζί, αν συνεχιστεί αυτή η ροή, το πολύ να φτάσει τις 100.000», ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση πως η ορολογία είναι πρόσφυγες και όχι μετανάστες καθώς είναι κομβική για τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τη μεταναστευτική πολιτική. 

Μας έκανε λόγο πως οι πρόσφυγες που βρίσκονται στις πλατείες της πρωτεύουσας είναι γιατί λιάζονται επειδή δεν έχουν δουλειά και πως η κατάσταση στις περιοχές της Αθήνας είναι ελεγχόμενη και φυσιολογική. Επακριβώς είπε «Γιατί να μη λιάζονται; Αφού δεν δουλεύουν γιατί να μη λιάζονται», η αναπληρωτής υπουργός επισήμανε πως χθες το βράδυ επισκέφθηκε τη πλατεία Βικτωρίας και το μόνο που είδε είναι παιδιά να παίζουν μαζί με τους γονείς τους. 

Είτε θέλετε είτε όχι πρέπει να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα με το μεταναστευτικό καθώς αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για τη κοινωνία μας. Δεν είναι δυνατόν να αφήνονται ελεύθεροι στο κέντρο της χώρας οι κρατούμενοι της Αμυγδαλέζας ούτε στη Γαύδο οι μόνιμοι κάτοικοι να μην ξεπερνούν τους 60 και οι πρόσφυγες να είναι παραπάνω από 140. Ένας μετανάστης δεν θα προτιμήσει να πάει σε μια χώρα της κεντρικής ή δυτικής Ευρώπης αλλά θα προτιμήσει να πάει σε μια χώρα όπου έχει ανοιχτά τα σύνορά της.  

Περιμένουμε λοιπόν μια επίσημη τοποθέτηση χωρίς μικροπολιτικά παιχνίδια που να δίνει μια οριστική λύση στο πρόβλημα. Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων χωρίς να ρίχνεται τις ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά αναλογίζοντάς σας τις ευθύνες που σας αναλογούν.

ΛΥΣΗ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού: Νεόφυτος Αλέξανδρος (Φοιτητής Πολιτικών Επιστημών Παν. Κρήτης)